FAQ – Vanliga frågor

Tveka inte att kontakta oss om det är något annat du funderar på. 😃

Produktfrågor

Ska jag välja digital- eller offsettryck?

Vi erbjuder högkvalitativt digitaltryck som kan ge nära på samma goda tryckkvalitet som offsettryck.
Digitaltryck rekommenderas för dig som vill ha ett litet antal kort eller behöver korten väldigt snabbt.
Vid större beställningar som du har tid att vänta på (eller om du behöver signaturpanel, prägling, frostad eller annan speciell yta) rekommenderar vi offset.

Jag har hört att digitaltryckta plastkort suger, stämmer det?

Många gånger kan det vara så. Det är många tryckerier som har billiga skrivare som inte klarar av att skriva ut ända ut i kanten, ger dålig färgkvalitet och ger ett tryck man nästan kan skrapa bort med nageln.
Vi använder däremot rejälare och dyrare maskiner som ger betydligt bättre tryckkvalitet. Korten levereras med utfallande tryck i fyrfärg och ger i de flesta fall liknande kvalitet som med offset. Tryckkvaliteten beror på originalet vi får in, så läs våra designråd innan du lägger din beställning.
Med digitaltryck kan man trycka lägre kvantiteter (ett enda kort om man så vill!) och få snabbare leveranstider. För större beställningar är det dock mer ekonomiskt med offsettryck.

Har ni genomskinliga eller färgade kort? Eller med säkerhetshologram och metalliclack?

Absolut! Vi kan erbjuda massor av coola effekter för våra offsettryckta kort.
Även för digitaltryckta kort kan vi fixa fram saker som RFID chip och färgade kort vid större beställningar (och ibland även till mindre beställningar om vi råkar ha kvar något roligt i lagret), så kontakta oss och berätta vad ni vill ha så får vi se vad vi kan ordna.

Design

Hur ska jag skicka er min design?

Du kan ladda upp din fil när du beställer i webbshoppen. Flera filer kan packas i ett .zip eller .rar-arkiv
Du kan även skicka in ditt material till oss via e-post, via tjänster som exempelvis WeTransfer, Dropbox eller Google Drive.

Jag skickar in min design som en Word eller PowerPoint fil, det är väl okej?

Nej, dessa filformat är absolut inte menade för tryck.
Skicka helst in din design i filformaten pdf, eps, psd eller tif i rätt storlek och utfall. Läs mer i våra designråd.

Före beställning

Jag vill bara ha några få plastkort, vad kostar det?

Under 100 stycken kan vi bara trycka med digitaltryck, men där har vi inget lägsta antal, så det är helt okej att beställa bara ett enda. Men priset per kort varierar beroende på hur många du köper.

Jag vill ha lanyards i en annan färg.

Vi har oftast rätt få varianter av tillbehör inne på lagret samtidigt, men roterar hela tiden med nya spännande produkter och färger. Vid små beställningar kan vi därför inte alltid erbjuda alla färger eller tillbehör. Kolla här vad vi har inne just nu.

Vill du däremot lägga en större beställning så kan vi ta hem det mesta, så hör av dig eller skicka in en prisförfrågan och berätta vad du vill ha så kan vi säkert ordna det.

Trycker ni utbildningsbevis?

Ja vi trycker regelbundet utbildningsbevis och certifikat åt flera aktörer. Om du som utbildningsinstruktör behöver bevis passar våra digitaltryckta kort utmärkt. Efter vi tagit fram en tryckmall behöver ni efter första beställningen bara maila oss nya namnlistor för att beställa nya kort, levererade inom ett par vardagar. Detta gör det även möjligt att beställa endast ett fåtal kort i taget.

Prisgaranti

Finner du samma produkt, i samma utförande och med samma leveranstid, hos annat företag som erbjuder produkten till svenska marknaden, så kommer vi att erbjuda ett lägre pris. Konkurrentens pris måste kunna hänvisas till. Du måste göra anspråk på prisnedsättningen innan beställning. Kontakta oss för mer information.

Returrätt

Efter godkänd orderbekräftelse och varorna blivit skickade så gäller ingen returrätt.

Efter beställning

Hur lång leveranstid är det?

För digitaltryck brukar vi allra oftast kunna trycka och posta dina kort inom 1-4 vardagar om allt finns i lager, många gånger redan samma dag.

Offsettryck tar lite längre tid, för dessa beställningar kan det ta upp till 2-3 veckor innan du har korten.
Expressalternativ för offsettryck finns. Fråga oss för offert.

Kan jag komplettera eller ändra min order?

Självklart. Om korten ännu inte hunnit tryckas så är det bara att maila oss vad du vill ändra och bifoga nya filer. Observera att priset kan påverkas om ändringen innebär extra jobb. Kontakta oss direkt!